ansedda företag

Snart dags att presentera Sveriges högst ansedda företag

Sveriges högst och lägst ansedda företag utses varje år i undersökningen Reputation&Trust. Förra året var det IKEA som hamnade i topp, klart före Spotify och Systembolaget. Möbelföretaget ansågs även ha högst anseende av svenska folket året innan dess.  

– Gemensamt för de företag som hamnar på topplistan är att det handlar om organisationer som gjort mycket bra i form av inkluderande arbetsplatser, ansvarstagande affärsmodeller och innovativa företagsidéer. Det här är aspekter som värderas högt och de får därför en direkt påverkan på såväl anseendet som den affärsmässiga framgången, säger Ingrid Landahl, grundare av kommunikationsbyrån Comma som presenterar listan i samarbete med T-Media. 

IKEA, Spotify, Systembolaget, Ica, Scania, MAX, Länsförsäkringar, Willys, Volvo och Google. I denna ordning hamnade de företag som 2020 ansågs ha högst anseende i Sverige. Och i botten på listan förra året hamnade Nordea, PostNord, Lundin Energy och Ryanair. 

– Eftersom listan alltid innehåller de företag som svenskarna spontant kommer att tänka på så spelar det stor roll om det hänt något under året som fått mycket uppmärksamhet, säger Ingrid Landahl. 

Hur ser det ut nu? Kommer IKEA att försvara sin förstaplats? Eller finns det kanske en oväntad utmanare? Det får ni veta den 18 februari när det är dags att presentera den senaste topplistan. 

Datum: fredagen den 18 februari 
Tid: 11.00 – 12.00 
Plats: Digitalt, länk till webbinariet skickas ut dagen innan