medierelationer

Medierelationer och budskap

Medierådgivning handlar om att förstå medias roll och behov. För att sedan kunna analysera vad som bör sägas och göras samt när och hur det ska göras och till vem.

Budskap och medieträning

Grunden för all framgångsrik kontakt med media är att ha tydliga budskap och svar på frågor som låter levande och intressanta för utomstående. Ibland handlar det om att inte säga något. Man kan ju inte vinna alla strider.

För att nå ut och få ett bra resultat behövs träning och åter träning. Comma har medietränat långt över tusen personer inför varierande sammanhang, allt ifrån medverkan i tv-soffor, granskningar, debattprogram till vardagliga intervjuer. Vi använder även medieträning som ett sätt att testa budskap inför en viktig händelse för att se om de verkligen håller.

Olika perspektiv på media

Vi har en gedigen erfarenhet av mediehantering ur flera olika perspektiv. Som journalister från radio, TV och nyhetspress. Som press- och kommunikationsansvariga på företag. Men framför allt har vi varit rådgivare till våra kunder under många år, både proaktivt och reaktivt.

Utifrån vår erfarenhet så kan vi oftast räkna ut vad journalisterna vill veta. Du måste fortfarande komma upp med ett bra svar, men det hjälper vi dig med. Och visst är det skönare att vara förberedd?