13 Jun Tre tips för att lyckas i Almedalen

Efter många år i Almedalen vet Fredrik Hultgren ett och annat om vad man ska tänka på när man åker dit. Här kommer några av hans allra hetaste tips till både dig som är erfaren deltagare och dig som är förstagångsbesökare.


Fyrkant_27656Planera in i minsta detalj
– För att göra skillnad i Almedalen behöver man planera i så stor utsträckning som möjligt. Kommer du oförberedd är det lätt hänt att du känner dig vilsen i denna enorma tillställning. Jag skulle säga att planeringen inför Almedalen är lika viktig som att vara där på plats. Du har förmodligen en specifik fråga eller ett ämne som du är intresserad av – ta då reda på vilka seminarier som diskuterar frågan och vilka personer som pratar om den. Försök också boka in möten i förväg med personer som du vill träffa, det går såklart att hugga tag i dem på gatan men det är oftast mer givande att sitta ner och prata i lugn och ro.

Stick inte ut
– Spektakulära saker kan ge dig en rubrik, men ofta blir det inte mycket mer än så. Almedalens essens är det samhällspolitiska samtalet, det händer mer saker mellan människor, beslutsfattare och folk från näringslivet som sitter ner och pratar över en kopp kaffe eller som diskuterar saker på välarrangerade seminarium. Det är det som ger Almedalen dess stora påverkanspotential, snarare än färgglada t-shirtar eller att elda upp pengar. Sådana aktiviteter är dessutom väldigt resurskrävande – satsa istället samma tid och pengar på mer nedtonade saker som riktar sig till dem som faktiskt fattar beslut – då kan du utföra stordåd i Almedalen.

Tre saker som får dig att klara dagen

  1. För att kunna irra runt i Visby från morgon till kväll, bland kullerstenar och seminarier med brist på sittplatser, är det absolut viktigaste att hellre välja foträta tråkskor än de snygga högklackade sandalerna. Ömma fötter och skavsår gör ingen glad.
  2. Sedan har vi det här med mobiltelefonen som laddar ur på nolltid, och hundratals människor som tycks känna till varje laddningsstation. Har du en egen mobilladdare ligger du steget före.
  3. Med ett välarbetat schema effektiviserar du din värdefulla tid. Det finns smarta appar som kan hjälpa dig att hålla koll.


Vill du veta mer om vad Comma kan göra för dig i Almedalen? Kontakta gärna Fredrik Hultgren på +46-70-444 12 21 eller
fredrik@comma.se


Läs även “To be or not to be in Almedalen”
https://comma.se/to-be-or-not-to-be-in-almedalen/