05 Dec Pimpad krog – nytt sätt att kommunicera

Menyer utskrivna direkt på trä och stora saffransbilder på dörrar, tapeter, mattor och glas. Det har Bistro Casper i Stockholm fått inför årets julbord. Canon har inrett lokalen från golv till tak och således gett restaurangen en ny kanal för att kommunicera vad de kan göra för sina kunder.

– För oss är detta ett nytt och innovativt sätt att visa upp vad Canons printteknik verkligen kan åstadkomma, att man kan printa på nästan vad som helst och förvandla en miljö till något helt annat. Konceptet, som vi kallar Canon Digital Art, är ett enkelt sätt för exempelvis pop up stores, food trucks, hotellobbys och barer att skapa tillfälliga, kreativa förändringar, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef på Canon Svenska.

Bistro Casper är nu helt klädd i varma bilder på saffran och krokusblommor för att förstärka restaurangens pågående saffransfestival och ovanliga julbord där en mängd rätter som fått en extra touch av den exklusiva kryddan ingår. Det beror också på att ägaren Babak Kharazmi, som själv tagit bilderna, är helt besatt av saffran. På ett bra sätt, kanske ska tilläggas.

Canon har tagit Babaks bilder och tryckt upp dem på en mängd olika material som sedan har satts upp på dörrar, pelare, väggar, mattor och glas. Resultatet ser ni själva här nedan.